Favorit böcker

Så mycket som jag läser borde jag kunan sätta ihop en Tio-i-topp lista på min favoböcker:

1. Predikanten
Av:
Camilla Läckberg
En liten pojke hittar en naken, död kvinna. Under henne ligger ytterligare två döda kvinnor, men dessa har varit döda i 20 år. Den lokal polisen i Fjällbacka, under leding av Patrik Heström, har en näst intill omöjlig uppgift. Det som binder samman alla morden är att släkten Hults namn dyker upp med jämna mellanrum.

Detta är en av de bästa deckare jag har läst, Den är andlöst spännande och det är svårt att lägga boken ifrån sig!
Dena bock gjorde att jag fick upp ögonen för Camillas böcker och alla böcker i dena serie är en klass för sig.






2. Gamla tanter lägger inte ägg
Av:
Mark Levengood & Unni Lindell
En bok full med roliga och smarta saker som barn har sagt.
Man kan inte läsa utan att skratta.
Några exempel:

"Man måste äta annars dör man. Men om jag bara äter lite och ger farmor resten, så kanske hon blir levande igen." Klara, 4 år

"Mormor har legat i magen på gammelmormor, mamma har legat i magen på mormor och jag har legat i magen på mamma. Men i min mager ligger det bara köttbullar." Helene, 6 år

"Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla." Lars, 5 år

"Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lite lösaktiga." Stina, 6 år

"Jag blir aldrig trött på farmor, men det blir farfar." Therese, 6 år



3. Harry Potter och Dödsrelikerna
Av:
J.K Rowling
Sista bocken av 7 som handlar om Harry potter
Det sista sommarlovet från Hogwarts är snart slut och Harry Potter väntar otåligt på Privet Drive. Medlemmar ur Fenixorden ska komma och hämta honom och föra honom till en säker plats, utan att Voldemort och hans anhängare får reda på vart han tar vägen. Men när han väl kommit i säkerhet - vad ska han göra då? Hur ska Harry kunna utföra den livsfarliga och omöjliga uppgiften som professor Dumbledore har gett honom?

Den bästa av de alla, Det är därför den kommer med på toppen.
Harry potter böckerna inehåller allt och dena innehåller lite mer. Den ger mig precis det jag vill att en sista bock i en serie ska göra , ett bra slut !
Underbart skrivna böcker som kan läsas av alla , ska bli spännande att se filmerna men självklart är alltid böckerna bäst.
En bok med många sidor och mycket läsning men som jag hade svårt att släppa och tyvärr var den slut på några dagar.





4. Pojke Försvunnen
Av:
Anna Jansson

Strax före midsommar får polisen på Gotland in en anmälan om att Andreas Nilsson försvunnit från en fest i Herrviks fiskeläge. Sökandet efter den försvunne pojken för polisen till grottorna i berget ovanför Östergarnsskola. Där har skolbarn i alla tider ristat sina namn. och kriminalinspektör Maria Wern en upptäckt: två namn med ett hjärta omkring. Gammal kärlek rostar aldrig, eller är det precis det den gör?

Detta var den första boken av Annas jag läste och nu är jag fast har smart läst alla i serien om Maria och det är det värt.
Väl skrivda böcker med mycket detaljer och väldigt smart tänk. Allt kommer hela tiden som en överraskning, ,an vet aldrig vad man ska vänta sig.





5. Luftslottet som sprängdes
Av:
Stieg Larssons

Den tredje och avslutande delen i Millennium-serien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde att bli levande begravd, men hennes problem är långt ifrån över. Starka krafter vill tysta henne en gång för alla. Samtidigt gräver Mikael Blomkvist i Salanders dolda förflutna och kommer snart sanningen på spåren. Han skriver på ett avslöjande reportage som kommer att rentvå Lisbeth Salander och skaka regeringen, Säpo och hela landet i dess grundvalar. Äntligen finns en chans för Lisbeth Salander att göra upp med sitt förflutna och en möjlighet för rättvisan - den verkliga - att segra.

En bok som bli bättre ju mer man läser den är som absolut mest spännande i slutet och det är i slutet man märker hur bra gjord resten av boken och hela serien är när allting börjar visa att det hänger ihop och allt är så bra planerat och skrivet så detaljerat. En riktigt bra bok. Spännande karaktärer i boken.





6.  Synda bekännelser
Av:
Alex Kava

Den 17 juli avrättas seriemördaren Ronald Jeffreys, dömd för de avskyvärda morden på tre pojkar. Med sig i graven tar han en fruktansvärd sanning som ingen velat lyssna till.
Tre månader senare hittas ytterligare en pojke död, mördad på samma sätt som Jeffreys offer.
Nu kan sanningen inte längre ignoreras.
Platte City i Nebraska har knappt återhämtat sig från den skräck Ronald Jeffreys spridit, när en ung pojke hittas mördad. Nu grips staden återigen av panik. Sheriff Nick Morelli är medveten om att han inte är kompetent nog att lösa fallet på egen hand.
Maggie O´Dell är en av FBI:s bästa profilexperter. Fortfarande inte helt återställd efter det trauma ett tidigare fall åsamkat henne åker hon till Nebraska, fast besluten att återfinna sitt självförtroende. Tillsammans med sheriffen börjar hon sätta samman en kuslig bild av en mördare.
När ännu en pojke mördas och en tredje kidnappas, inser Nick och Maggie att tiden håller på att rinna ifrån dem. Så börjar den fruktansvärda sanningen klarna. Blev Jeffrey dömd för brott han inte begått?

Spännande och man får små ledtrådare om mördaren som gör en tokig då man medans man läser hela tiden försöker lista ut vem det är och boken blir bara bättre när man kommer på det.





7. Hon som bar på skammen
Av:
Helena von Zweigbergk

Ingrid har den här gången kommit på god fot med internen Laura, före detta knarklangare och prostituerad, på Stockholmsanstalten. Inom Laura gnager en oerhörd skam- och äckelkänsla från dagarna som prostituerad. För att på något sätt reparera sin trasiga personlighet skriver hon en bok om sitt liv som prostituerad och knarklangare. Ett projekt som leder till ett TV3-framträdande och kanske en möjlighet att få boken utgiven. Ingrid får läsa manuskriptet men snart har en kopia försvunnit på anstalten. Och eftersom Laura namngett en del av sina tidigare kunder, vissa kända personer från storstaden, så dras snart Ingrid in i en spiral av utpressningsförsök och hot, av en handfull ljusskygga personer.

En bok som innhåller mycket och blir spännande, jag vet inte om det var för att jag läste den emdans jag jobbatde som det blev att den tog slut väldigt fort eller om det var för att den var bra.



8. Tyskungen
Av:
Camilla Läckberg

Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka. 

Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen. 

Erica börjar läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?


 Min favorit författare helt klart hennes böcker bjuder på spänning men även klockrena kommentarer som får mig att skratta till medans jag läser.

Jag trodde detta var den sita boken om Erica  men det visade sig att det kommit en ny som jag självklart kommer läsa med spänning.





9. Pojken som kallades det
Av:
Dave Pelzer

Ett barns kamp för att överleva

När Dave Pelzer vid tolv års ålder omhändertogs av myndigheterna uppdagades en skakande historia. Sedan fyra års ålder hade han vanvårdats och systematiskt misshandlats av sin psykiskt sjuka mor.
Dave isolerades successivt från sin pappa och sina bröder. Han behandlades sämre än en hund och många gånger önskade han att han skulle få dö.
Idag är Dave vuxen. Med beundransvärt mod lyckades han inte bara överleva sin fasansfulla barndom utan också skapa sig ett tryggt och meningsfullt liv.
Det här är hans egen berättelse.


En hemsk bok som ger en rysingar , man vill bara rädda den stackars killen. Allt detta kan så lätt hända och det borde det inte få göra!
Bra bok som verkligen ger en ett uppvaknande.






10. Nattens barn
Av
: Traci Lords

Tolvåriga Nora Kuzma kom till södra Kalifornien med sin mamma och tre systrar på jakt efter ett stadgat liv. Men åratal av sexuella övergrepp och likgiltiga föräldrar drev henne ut på gatorna i Hollywood och raka vägen till en agentur för nakenmodeller. I kampen för att överleva antog hon namnet Traci Lords och vek ut sig i Penthouse. Vid femton års ålder var hon en världsberömd porrdrottning som drunknade i ett hav av sex, droger och lögner, tills FBI slog till mot hennes hem bara några dagar efter hennes artonde födelsedag. Nattens barn är den starka, ocensurerade och inspirerande historien om en ung flicka som slöt fred med sitt förflutna, övervann omöjliga odds och blev en framgångsrik skådespelerska och skivartist.

En självbiografi, skriven av den forne porrskådisen, men nu modell och skådespelare i Hollywood, Traci Lords. En bok, som ,väcker mycket känslor och det är svårt att slita sig från den. Den visar att man kan ta sig upp från skiten och faktiskt lyckas.






Det finns jätte mycket mer böcker speciellt av samma författare, Men jag var tvungen att välja några ur lite olika genrer så då blev det dessa allt från komedi till självbiografier.
Mitt råd Läs dem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0