Min graviditet såhär långt...

Hur har graviditeten fortlöpt?
I början mådde jag illa och hade svårt att hålla kontroll på blodsockret. Detta resulterade i yrsel och att jag kännde mig väldigt orkeslös. Det visade sig också att min moderkaka låg väldigt lågt vilket orsakade blödningar. I oktober fick jag då se lillen via VUL första gången, se lilla hjärtat som slog och en väldigt sprattlig bebis.

I november började jag må bättre och efter det har alltid flyttit på väldigt bra, jag blev piggare och fick mer ork. Nu när vi är i vecka 30 så har jag lite foglossning samt varit lite tröttare, åkte på en släng av halsfluss här också vilket självklart inte gjorde mig piggare.  

Cravings?
Jag har inte kännt något jätte sug för ngt under graviditeten, men har defintift ökat min konsumtion av frukt och grönt. Morötter och bananer har varit favoriten.

Kan däremot bli väldigt sugen på olika saker i omgångar så som prinsesstårta, isglass och cocacola. Något som däremot inte har vairt en höjdare är kebab, går inte ner alls.

Besök hos BM:

V.8, 5 september
Vikt: 86kg
Blodvärde: 135
Bloodtryck: 120/64


V.19, 25 november
Vikt: 89kg
Blodvärde: 118
Bloodtryck: 116/60
Fosterljud: 148

v.24, 28 december
Vikt: 91kg
Sf: 24
Blodvärde: -
Bloodtryck: 126/76
Fosterljud: 148

 

Gravid vecka 30

Gravid vecka 30

           

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.


Egna funderingar

Lillkillen rör sig mycket nu, det möbeleras om ordentligt på dagarna vilket är jätte spännande att ligga och änna/titta på. Det mesta är färdig till bebisen, så nu kan tiden få springa på lite!


Vår vagn

Lillkillen kommer att åka runt i en svart Crescent Diva

Crescent Diva 2.0 2010 i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Crescent barnvagn & tillbehör / Crescent barnvagnar hos Köpbarnvagn.se (82r)

En trendigt designad duovagn i stilrent utförande med smarta lösningar.

Första 6 månaderna är Diva en rymlig liggvagn. När barnet blir större byggs liggdelen enkelt om till en ergonomiskt utformad sittdel.
Små svängbara punkteringsfria framhjul, luftfyllda bakhjul. Genom en patenterad konstruktion kan framhjulen fällas in så att vagnen kan köras på enbart bakhjulen - praktiskt exempelvis på stranden eller i djup snö.

- Vändbar sittdel
- Handtaget är höj- och sänkbart samt vändbart
- Swivelhjul fram, låsbara
- Luftfyllda hjul bak
- Ergonomiskt utformad sittdel


<3


Nya äventyr

Denna bloggen har inte använts flitigt på väldigt länge. Men nu känns det som ett bra läge att ta upp det igen, för min egen skull för att detta är en resa jag vill minnas.

I mitten på augusti upptäckte jag nyheten om att jag var gravid. En liten överaskning, vi ställdes inför ett helt nytt liv. Hur skulle det gå? Hur skulle det bli?
Frågorna var många, men vi såg fram emot att bli en familj!

Lång tid har gått sedan dess och jag är nu i v.29+2. Tiden har passerat fort, 205 dagar av 280 har passerat, vi har gått igenom 73,2% av gravididten idag. 75 dagar kvar, med tanke på hur fort de andra 205 passerat känns det som om den beräknande dagen 15april snart kommer vara här.

I magen ligger lillkillen, på rutin ul kunde man tydligt se att det var en kille, de kan ju såklart inte lova något men hon känndes säker på sin sak. 14 februari är det dags för tillväxt ul och då kan vi dubbelkolla.
RSS 2.0