FullkornsHjärtan



Text: Frebaco Kvarn AB

Allt för många produkter innehåller onödigt mycket socker. Vi som producerar livsmedel bär ett stort ansvar. Nu har vårt engagemang och strävan efter nyttigare frukostalternativ återigen visat ett hjärtligt resultat - Frebaco Frukosthjärtan. Så varsågod - ät och njut samtidigt som du får hjälp att minska ditt sockerintag och öka intaget av nyttiga kostfiber.


Fler bidrag i sockerdebatten
Till skillnad från många andra frukostprodukter innehåller Frebaco Frukosthjärtan fullkorn/naturell inget tillsatt socker. Den totala mängden är endast 2,5 % och allt det finns naturligt i råvarorna. Se det gärna som ytterligare ett bidrag i sockerdebatten - eller ännu hellre som ett praktiskt och gott sätt för dig att minska ditt sockerintag.


En god start på dagen
- eller ett nyttigt mellanmål
Frukosten är dagens viktigaste måltid. Det är ingen nyhet och det är även de flesta experter överens om. Med Frebaco Frukosthjärtan blir både du och magen glad. Dessutom blir du blir pigg, mätt, alert och väl förberedd för dagens utmaningar. Frebaco Frukosthjärtan fullkorn/naturell är helt utan tillsatt socker och ger dig nyttiga kostfiber från fullkornsvete. Våra Frukosthjärtan passar även utmärkt som mellanmål före träning eller andra aktiviteter.


Fullt med nyttigheter
Det är viktigt att äta tillräckligt med kostfiber för att hålla magen igång. Frebaco Frukosthjärtan fullkorn/naturell är rik på kostfiber (9 %) från fullkornsvete. Ordentligt med kostfiber i maten håller blodsockret på en jämnare nivå och håller dig mätt under längre tid. Äter du dessutom en väl sammansatt kost rik på fullkornsprodukter och samtidigt har en hälsosam livsstil minskar du risken för hjärtsjukdomar. I våra Frukosthjärtan fullkorn/naturell finns mer än 60 % fullkornsvete.


Nyckelhålsmärkning
Frebaco Frukosthjärtan är givetvis nyckelhålsmärkta eftersom de innehåller en så hög andel kostfiber (9 %) och samtidigt låg sockerhalt (2,5 %). Inget socker tillsatt, allt finns naturligt i råvarorna.


Från kvarnen på Västgötaslätten
Frebaco Frukosthjärtan tillverkas av Frebaco Kvarn på Västgötaslätten. Det är en väl vald plats med tanke på all den fina spannmål som bönderna i trakten odlar. Prova gärna våra Cornflakes, Fiberberikade Cornflakes, Havreringar fullkorn och Frukosthjärtan äpple/kanel.

Frebaco Frukosthjärtan fullkorn/naturell innehåller mer än 60 % fullkornsvete. Kostfiberhalten är hela 9 % och vi tillsätter inget socker. Eftersom din frukost är vår hjärtesak är våra Frukosthjärtan ytterligare ett bidrag till alla som vill äta en sund kost på ett enkelt och gott sätt. Serveras med mjölk, fil eller yoghurt till frukost eller mellanmål.

Tillagningsanvisning:

Servera Frebaco Frukosthjärtan med mjölk, fil eller yoghurt till frukost eller mellanmål. Förhöj smaken ytterligare genom att skiva över banan, tillsätta bär eller riva över äpple. Prova även Frebaco Frukosthjärtan i nyponsoppa eller som krispiga snacks. Föredrar du en frukostmåltid med lite sötma? Prova Frebaco Frukosthjärtan äpple/kanel som innehåller mindre än 5 % tillsatt socker.



Innehållsdeklaration:

Fullkornsvetemjöl (62,5 %), kärnvetemjöl (30 %), maltextrakt och salt.


NÄRINGSVÄRDE genomsnitt för 100 g:
Energivärde 1500 kJ/360 kcal
Protein 11 g
Kolhydrat 72 g (varav sockerarter 2,5 g)
Fett 2,5 g (varav mättat fett 0,5 g)
Kostfiber 9 g
Natrium 0,4 g (motsvarar 1 g koksalt)




Tänkte slå ett slag för dessa flingor då de tog mig med storm, nej nu överdriver jag lite men det var faktiskt mkt godare än vad jag hade tänkt mig sen var de riktigt gulliga också, sen är de som sagt nyttigare än andra flingor så för att må bra satsa på dessa istället

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0