Retorikkonsult

Retorikkonsultprogrammet

Tycker du om att kommunicera med andra människor? Kan du uttrycka dig väl i tal och skrift? Är du bra på att ta egna initiativ? Då kan en utbildning till retorikkonsult vara något för dig. Som retorikkonsult fungerar du som expert på kommunikationsfrågor i en värld där utbytet av information får allt större betydelse.



UtbildningenRetorikkonsultprogrammet är en krävande utbildning, där du ska utvecklas till expert inom kommunikationsområdet. Utbildningen ger dig därför många utmaningar där du får omsätta dina ämneskunskaper i praktisk handling. På programmet kombinerar du studier i retorik och svenska med programspecifika kurser och moment som projektledning, fältstudier och praktik. Teoretiskt ger programmet kunskap om såväl retoriska som språkvetenskapliga aspekter av kommunikation. Praktiskt ger utbildningen dig god träning i att leda projekt, undervisa i tal och skrift samt lösa olika typer av konsultuppgifter som efterfrågas på arbetsmarknaden.

ExamenFilosofie kandidatexamen med huvudområdet retorik.

Efter utbildningenRetorikkonsultprogrammet utbildar konsulter för företag, organisationer och myndigheter. Du kan arbeta med rådgivning i kommunikations- och språkfrågor, som utbildare i skriftlig och muntlig framställning, eller som talskrivare, redaktör, utredare och informatör. En retorikkonsult ska kunna framställa goda texter och textunderlag, liksom utforma bildmanus och grafiska produkter. Som utredare och problemlösare bidrar retorikkonsulten med olika metoder för kunskaps- och idéutveckling, och en retorikkonsult kan arbeta med personlig träning, varumärkesbyggande, samtalsledning, copywriting och så vidare.


Något för mig?!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0