En vända till biblioteket

Jag skulle er till biblitoteket för att lämna tillbaka kurslittertur som jag haft i skolan, när jag ändå var där tänka jag att det kunde vara kul att se om de har några fler böcker om graviditeten. Har lånat några andra tidigare och läst mycket, men det är alltid kul att läsa och se om man kan hitta något nytt.

Böckerna som fick följa med hem idag var:

Gravid

av Anne Deans
Att vänta och föda barn är naturligt för kvinnokroppen, men för den som ska få barn för första gången är
de upplevelser som väntar ovanliga och unika. Även om du är lycklig över att vara med barn kanske
glädjen blandas med en aning oro. Vad kommer nu att hända? Kommer vi att klara det här? Är allt normalt?

Gravid är den nya stora boken om att vänta och föda barn - informativ, grundlig och uppdaterad.
 Den är skriven i samarbete med barnmorskor, gynekologer och andra specialister för att ge dig som blivande förälder stöd och ditt barn bästa tänkbara start i livet. Boken tar bland mycket annat upp:

o barnets utveckling i livmodern vecka för vecka
o din kropp vecka för vecka
o mödravård och fosterdiagnostik
o träning och kost
o dina och din partners känslor
o besvär och komplikationer
o förlossningens skeden
o det nyfödda barnet

Förlossningshandboken (inbunden)


Förlossnings handboken
Att föda barn och att bli förälder är en stor utmaning, både fysiskt och känslomässigt. Förlossningshandboken är en modern förlossningsbok som hjälper läsaren att förbereda sig på bästa sätt.

Alla kvinnor är unika och föder med mer eller mindre ansträngning på sitt alldeles egna sätt. Författarna till Förlossningshandboken är barnmorskor. De är övertygade om att kvinnan genom god kunskap om vad som händer i kroppen, och varför det känns som det gör, kan känna en större trygghet och därmed få lättare att hantera förlossningen.
Förlossningshandboken är en vägledning hur man förbereder sig inför och hur man kan jobba genom förlossningen. Den tar upp fakta om hur kroppen fungerar och vad som händer under varje steg av födandet. Den utelämnar inte något, förskönar inte, utan ger svar på allt man kan vilja veta inför förlossningen. Boken ger tips och råd till partnern, tar upp kejsarsnitt, beskriver de komplikationer som kan uppkomma under en förlossning och hur de vanligen hanteras. I boken finns också avsnitt om mental förberedelse, tvillingförlossningar, amning och tiden som nybliven förälder.
Boken innehåller utförliga handfasta avsnitt både för den som vill föda med medicinsk smärtlindring och den som vill använda sig av alternativa smärtlindringsmetoder, som psykoprofylax och massage. Dessutom finns genom hela boken personliga förlossningsberättelser, och i slutet en medicinsk ordlista så att den som vill ska kunna tolka sin förlossningsjournal.
Foton och illustrationer hjälper läsaren att förstå vad som händer under förlossningen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0